Utveksling

Lurer du på å søke utenlandsopphold? Hvilke erfaringer og utfordringer kommer du til å møte på? Her er historien til en som dro på utveksling innen VA-fag. Vi står ikke ansvarlig for riktigheten i opplysningene i historien hans.

Andreas Cappelen – Australia – UNSW (University of New South Wales)

Lesesalen ved UNSW

Jeg bodde på campus på “international house” med 160 andre ville studenter. Halvparten var australiere, ¼ utvekslingstudenter og resten var andre internasjonale studenter. Alle måltidene ble servert i kantina på huset og det var mye fest og moro. Campus er i et område som heter Kensington, 15 min unna byen med buss, noe som er lite for å være Sydney. Stranden – Coogee var 25 min å gå unna international house. PS. Ikke vær redd for en omfattende søknadsprosess, de krever ikke så mye fra nordmenn. Det var sykt verdt å kunne traske de få meterene til skolen da man var fyllesyk. Anbefales på det sterkeste.

Coogee stranden ved skolen

Hva kostet det?

Skolepengene var på ca 60 000 og å bo på international house var 24 000 for et semester, men det inkluderte alle måltider. Billigere får du ikke i Sydney – garantert! Alt er dekket av lånekassen og noe av skolepengene blir stipend. Du får også 8000 å kjøpe flybillett for. Visum koster 3000 spenn. Det er ganske dyrt i Australia så du bør ha spart opp en del på forhånd.

Hvordan var Australia som studested?

Helt fantastisk! Veldig bra lærere og masse oppfølging. Noe mer å gjøre på skolen, spesielt de tekniske fagene. Masse å finne på gjennom skoleklubbene. Jeg var med på wakeboard/ waterski klubben – anbefales! Mange andre klubber som de presenterer på introuken – noe alla grasrotkurs.

Tips?

Velg et fag uten eksamen og et intensivkurs – altså et 2 ukers kurs kalt short course. Eksamene kommer veldig tett ofte 4 på 5 dager i eksamensperioden. Velg vannfag, de er det veldig høyt nivå på. Ta ellers lette fag. Dra alene – det gjorde jeg. Bo på IH så får du mange venner som du kan reise med etterpå. Vær igjen noen uker for å dra på ferie. Send mail om du lurer på noe.

Se den komplette rapporten fra Andreas Cappelen

Lenker:

VANNRELATERT UTDANNING I VERDEN

Reklamer